Princess

Datum: 2011-01-31 || Tid: 15:33:38
Jag har en vän som är en prinsessa. Eller en gång låtsades hon i alla fall sova som en..



Trovärdigt? Helt klart, alla prinsessor sover sådär! Lakanen i sängen är pricken över i:et.


Oldschool

Datum: 2011-01-30 || Tid: 23:05:03
Jag saknar sommarn, picknick i Brunnsta och Johans pussar.








Longing for spring

Datum: 2011-01-29 || Tid: 21:48:54

Bilder tagna för ett år sen, redigerade idag.



Stackars farfar...

Datum: 2011-01-29 || Tid: 13:30:31
Igår runt klockan 18.30 så skulle jag och mina föräldrar sätta oss ner för att äta, men telefonen ringde. Det var min farbror som ringde för att berätta att min farfar hade fått en hjärtinfarkt vid klockan 18.00, ungefär tror jag. Han hade åkt iväg på ett församlingsmöte, han skulle ha någon föreläsning med några andra, vet inte riktigt vad det handlade om, men han hade i alla fall inte kännt sig så värst bra när han åkte iväg. Min farmor hade till och med tagit hans blodtryck som visade sig vara ganska lågt, och hon avrådde honom ifrån att åka. Men duktig som han alltid är så åkte han ändå, och när han kom fram till stället där de skulle hålla det här föredraget så mådde han jättedåligt. Hans "medarbetare" hade då ringt 112 för att rådfråga dom om vad det kunde vara och vad de skulle göra, och när de talar med 112 i telefonen ramlar min farfar ihop.. De andra blir instruerade att pupma honom i bröstet, ni vet så att hjärtat "tvångspumpar" ut blod i kroppen.

Farmor blev uppringd om det som hade hänt och hon ringde min farbror som itne bor långt därifrån för att berätta om vad som hade hänt. Men olyckligt nog så hade min farfbror druckit vin, men det hade inte hans fru, så hon åkte iväg för att plocka upp farfmor för att åka med henne till olycksplatsen. De åkte efter ambulansen in till KS, och min farbror ringde hem till oss. Mina föräldrar hade också druckit så de kunde inte köra bil, och någon på sjukhuset hade sagt att den tyckte att familjemedlemmarna skulle komma till KS för att, ja, det kunde kanske gå illa under natten. Så min pappa ringde en taxi som skulle köra in mina farbröder och han till KS.

Senare ringde pappa för att berätta hur det låg till med allt och hur det var med farfar. Jag hade sjukt ont i magen när han ringde för jag var rädd att farfar hade gått bort.. Men så var det inte. Han låg nedkyld (vilket är bra om man fått en hjärtinfarkt), och det ska han vara till inatt tror jag.

När man får hjärtinfakt så "dör" man ju, hjärtat slutar pumpa ut blod i kroppen. Och även om man lyckas få liv i personen och den klarar sig, så är det jättestor risk för att få hjärnskador eftersom det inte kommer något syre till hjärnan. Ungefär 5% av de som får hjärtinfakt blir helskinade efteråt.. Men i min farfars fall så ska allt nog gå bra, eftersom det fanns folk där när det hände som kunde pumpa honom i bröstet och sjukvårdarna kunde vara där så snabbt.

Men ingenting är säkert ännu, så får vänta till ikväll eller inatt för att veta om han klarade sig till 100 %...


Värk

Datum: 2011-01-28 || Tid: 16:23:01
Dagen blev ju inte ritkigt som planerat. Tanken var att jag och Jossi skulle åka hem till honom och bara ha en myskväll ikväll direkt efter skolan. Men när jag vaknar känner jag mig inte riktigt 100, jag tänker att det förmodligen bara är träningsvärk från passet igår som gör att hela min kropp dunkar. Jag klär på mig och går ner för att äta frukost. Nere i vardagsrummet ligger tempen framme eftersom både min syster och bror är sjuka och bara för att vara på den säkra sidan kollar jag min temp. Feber. Min onda kropp var inte bara ett resultat av träningen igår utan även på grund av febern. Inte den bästa kombinationen vill jag lova!

Nu har jag precis spelat Monopol med dom andra sjuklingarna här hemma och ja, jag blev bakrutt. Men ortur i spel, tur i kärlek! Den söta lilla asken (på bilderna under) fick jag av Carro igår som är en julklapp från ett gympa barn. Tror att det blir till att trösta sig med lite snäck-choklad senare. Kanske blir man frisk av choklad? Vem vet..



Ha en fin fredagkväll,

Hard work work

Datum: 2011-01-27 || Tid: 21:02:47

Modell: Min sis

Nu är årets första riktiga träningspass avklarat och det känns så sjukt bra! Dock höll jag på att dö då alla 2 kg hantlar var slut och jag fick köra med 3 kg... träningsvärk imorn är att räkna med.

Dagens bästa var i alla fall att man fick brieost i skolan. Hur ofta händer det?! ALDRIG! Men idag var ett undantag, jag blev överlycklig hihihihih.

Nu ska jag kötta cellorganeller så att jag kan sluta tjata om dom och lämna in skiten imorn. Wish me luck!

Puss och kram

Panorama x4

Datum: 2011-01-26 || Tid: 16:45:45





Nu blir det barnträning!


Att följa sin dröm eller att göra som man borde

Datum: 2011-01-25 || Tid: 19:07:32


Precis som Jossi sitter jag med vårat extremt spännande biologi arbete, cellorganeller! (y) Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, det känns så onödigt, som nånting man gjorde i sjuan typ. Hitta fakta och skriv den med egna ord. Vad tjänar det till? Nej jag ser faktiskt inte riktigt syftet med detta arbete. Förmodligen bara för att Ulrich (Ulrik?) vill få lektionerna att gå.

Förövrigt känner jag mig på lite konstigt humör idag och jag längtar extremt mycket efter något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Kanske våren? Kanske att få göra något spännande? Kanske efter att få ta studenten? Kanske efter att lyckas med min dröm? Kanske allt.. Jag vet inte.

Nu ska jag begrava mig i lite fler cellorganeller innan det är dags för fajita-/kycklig-/pastasallad, är så sjukt hungrig!


Uschlig

Datum: 2011-01-25 || Tid: 18:24:12
Sitter här med äckelbiologi och känner mig lite uschlig.. Inte kul, vill vara kry och glad, varför kan det inte vara sommar? Varför kan man inte få ha sitt römjobb nu på stört utan att behöva gå i en dryg skola, varför kan man inte vara ekonomiskt oberoende, varför "varför"?
Hittade en rätt nice AH-tröja på stayhard.se, ska man köpa? MAYBE



Megakul

Datum: 2011-01-24 || Tid: 22:27:19
Pissar på biologin och drar ett avsnitt Grey's istället!

Johan, hur tycker du att du har hållt ditt löfte om bloggning varannan dag..?


..

Datum: 2011-01-22 || Tid: 13:30:54
Nu hade jag tänkt att skruva ihop min sängstomme men pappa kommer aldrig upp och hjälper mig... Så vi får se om jag hinner det innan jag måste börja göra mig iordning inför kvällen. Kvällen ska i alla fall spenderas hos Dannie till en början (eftersom hon fyllde 19 i tisdags!) och sedan blir det förmodligen utgång. Det ska bli sjukt kul i alla fall! Nu ska jag släpa pappa upp för trappan om det så ska behövas, för kommer han inte snart blir jag såhär arg:



Ha det fint!

tattooo mee, nooowww pllllllssszz

Datum: 2011-01-20 || Tid: 22:23:26
Jag har ju grunnat på att skaffa en tatuering, och nu känns det som om jag vill det mer än någonsin! =)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)

Den stora frågan när man ska tatuera sig är ju vad man ska ha för motiv.. Och jag har nog kommit på mitt! Jag tänkte ha Horus Öga, eller "Det Allseende Ögat" som det också kallas. Det står för mod och styrka och det ska skydda mot en för tidig död. Rätt bra grejer alltså!

Men man vill ju ha sin egen touch på tatueringen, eller en unik så att säga. Men det får väl läggas i tatuerarens händer i guess.. Men jag har letat lite och hittat några schyssta. Vill ha Horus Öga lite "tribalfierad", typ såhär:



Aa, jag vette sjutton. Får grunna vidare på det, lämna gärna en kommentar om nu har förslag :)


Everything'll be alright

Datum: 2011-01-20 || Tid: 21:43:21



Mellanmål

Datum: 2011-01-20 || Tid: 17:04:48
Eftersom maten i skolan idag var sådär och min frukost bestod av en apelsin blev det lyx-mellis idag!



Nu är jag mätt som sjutton och tänkte vara lite duktig och plugga.


Bad bed

Datum: 2011-01-19 || Tid: 22:04:26
Nu har jag hämtat min lilla (eller aa ganska stora) sängstomme från snubben i Vällingby. Jag och pappsen skulle sedan svänga in på ikea för att köpa madrass och bäddmadrass. Jag hade kollat lite på nätet igår för att ha ett litet hum, men tror du att dom sakerna som fanns på nätet fanns i butiken? Nej, självklart inte. Sängarna som jag hade kollat på fanns bara i fast och mjuk, jag ska ha medium. Trots att det stod på nätet OCH i deras infoblad man fick i butiken att den ena av sängarna skulle vara medium. Hur lack blir man?! Dessom hade dom endast två madrasser i medium, dena billigaste kostade över 4000 och den andra kostade 6500.. Inte riktigt vad jag hade tänkt betala. Så nu står jag här med en sängstomme utan att kunna fylla den med en madrass. What to do? Får väl lägga en gammal 90 centimeters skumgummimadrass i mitten av sängstommen och låtsas att jag ligger i en ny skön 140 säng.. Är i alla fall sjukt irriterad på IKEA. Jag som hade planerat att kunna sova i sängen redan imorgon!

Nåja, nu tänker jag trösta mig själv med ett avsnitt Grey's innan jag ska tvinga mig själv till att somna i min gamla skuttiga 90 säng...


En uppiggande bild på mig och Bensan i detta deppiga inlägg


Kul med rubrik!

Datum: 2011-01-19 || Tid: 10:46:12

Jag älskar håltimmar. Verkligen supermycket. Det är så kul och bara sitta här och känna hur dagen passerar. Försöker mig på att skriva lite om cell organeller, men det känns ju lite för ambitiöst.. Det är bättre att bara sitta här och sitta. I kväll ska jag och pappa i alla fall åka och köpa en ny säng till mitt rum, Ä-N-T-L-I-G-E-N behöver jag och Jossi inte tränga ihop oss som packade sillar i min 90 säng. Nej nej, jag ska slå på stort och öka bredden med hela 50 cm! Kommer bli kanon, bara inte Jossi biffar för mycket och blir för bred..

Nåja, nu ska jag fortsätta sitta. Bild är för överskattat..


,

Datum: 2011-01-18 || Tid: 18:58:37
Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna



Dagarna är räknade = cirkus 55 kvar!

Datum: 2011-01-17 || Tid: 17:21:28
För er som inte vet så ska jag till Kap Verde, en ögrupp väster om Afrika, den 14 mars i en vecka! Och nu i det här höstrusket så längtar man faktiskt som allra mest! SÅ sitter här och spanar in lite schyssta bilder från vårt hotell som heter Exotic Village Riu Karamboa ****, så tänkte dela med mig lite av den här underbara platsen! Och det bästa är att det inte har regnat på typ, 10 år tror jag det var, så garanterat sooooooooooool....




Här är då själva hotellet tror jag. Det är tydligen mitt ute i öknen.




Fetaste poolen med skönaste vattnet! Ser det ut som i alla fall..Tror de där grejerna i nederkant är som några sorts solstolar eller nåt, ska ta reda på det!


LALALLAAL nice!



Bossen på placet, tror jag..!



Shakalacka!



Cozy grejer



Tydligen Kap Verdes maffiagäng som härjar på hotellet ibland. Ska dela ut varsin pungspark till dom om dom kommer för nära tror jag :@

SÅ! Ni kanske förstår att jag längtar som en gnu till att få flyga iväg till detta till synes paradis! :D:D:D:D:D
Längtar som en tok, och tills dess får man göra sitt bästa med att härda ut vintern i Sverige..


No inspiration

Datum: 2011-01-17 || Tid: 16:54:32
Inte särskilt kul att vakna till ett blött och färglöst Sverige, vilket jag gjorde igad. Hade verkligen noll lust att gå upp ur sängen och börja en vecka. Denna gången en riktig hellång vecka! Men jag tog mig i kragen och piffade upp dagen med min nya ring och mina mina klackar från London. Fick även skjuts av käre mor. Men när jag kommer till skolan får vi reda på att våran historia lärare inte är där vilket skulle innebära ca 2,5 timmars hål bara för att ha Engelska innan dagen skulle sluta. Tack och lov var HC världens bästa och gav oss ett papper så vi kunde gå hem. En skol dag på ca 5 min alltså, bestående av NOLL lektioner. SJUKT UNDERBART! Jag och Johan har då spenderat denna dagen endast med att dega och käka wienerbröd. Vi gick ut en stund på en prommis och jag tog med mig kameran, men världen var så sjukt deprimerande och oinspirerande så vi gick snabbt in igen.

Det enda som var värt att fota var min oerhört färgsprudlande pojkvän. Om han var villig, njaa sådär.





Smyckeshållare och gourmet

Datum: 2011-01-16 || Tid: 14:58:04
Igår åkte jag och min käresta in till staden med stort S. Jag hade bestämt mig för att jag inte skulle shoppa nånting med tanke på min shoppingvistelse i London. Meen det gick ju sådär.. Lyckades hålla mig ifrån alla fina kläder men när det kom till andra nödvändigheter var frästelsen för stor! Det slutade med att jag kom hem med ett till body butter (köpte ett i London!) eftersom det var på rea även här, en cool ring med lejon på från Indiska samt en smyckeshållare. En smyckeshållare har jag länge velat haft eftersom jag inte har haft nån bra förvaring till mina armband tidigare så det var en mycket bra investering enligt mig. Ringen kostade även 20 kronor mindre än vad det stod på lappen och body buttret var ju på rea, så lite bra var det ju i alla fall.. eller?




Efter shoppingen blev det även finmiddag på Jensen's med både förrätt, varmrätt och efterrätt. Och jag svär jag åt världens godaste chokladkaka!


Ja bilden gör den inte rättvis och dessutom har jag redan ätit halva kakan men jag säger bara mums! Efter middagen blev det även bio, The tourist, och jag tyckte faktiskt att den var väldigt bra så jag fattar inte vad alla klagar på.

 

Nu blir det till att sminka sig lite och sen bär det av till coop där jag tänker spendera min söndagskväll!

 

Puss på er

 


Life is a mystery

Datum: 2011-01-16 || Tid: 14:30:49
Även jag är hemkommen från London och i tryggt förvar här i slasksverige. Som Jenny redan sagt var det grymt, och jag har inte så mycket mer att tillägga. Bilderna får tala för sig själv:


Vid Picadilly Circus




P-p-picadilly Circus by day


Wolla-wolla street. Ibland undrade vi om vi var i Egypten eller i England..



Om du önskar att dina drömmar ska gå i uppfyllelse får du inte sova för länge.

Datum: 2011-01-15 || Tid: 21:54:12
London ägde. Smått skumma gator, långa prommisar, skavsår, ingen snö och alldeles för många hurtiga männsikor i shorts är nog en ganska bra sammanfattning av resan. Och skratt. Majsan goes birdattacking. Pingviner och fönster som inte gick att stänga.

På måndag börjar verkligheten igen. Inga fler lediga dagar mitt i veckan, inga riktigt toppensaker att se fram emot. Det funkar trots allt ändå. För snart är det sommar.

Cash arrives quicker than Santa.


Hänger vid Homer.

Segpottan

Datum: 2011-01-08 || Tid: 22:19:25
Majsan har resfeber:
"Vafaaaaaaan bryr du dig om vad jag har i den för?"


Och jag vill bara sova! Hehe

Let's do it

Datum: 2011-01-08 || Tid: 16:41:01
Nu börjar det hända grejer. Jag har äntligen tagit tag i livet och börjat packa. Majken får sluta jobbet en timme tidigare och jag nöter samma låt hela tiden.


Written in the starts

Datum: 2011-01-08 || Tid: 15:27:33

Grym kväll igår, det nya året har börjat väldigt bra! Efter att ha dansat loss under kvällen/natten är det snart dags för London! Jag laddar för att börja packa. Typ. Väskan är hämtad, kameran på laddning och kartan framplockad. Sen kommer jag inte längre, dags att ta tag i det hela antar jag. Mitt rum skulle behöva en storstädning också men det får bli en annan gång!


Mamma fick ett ryck vid julafton och handlade massa avocadosar. Haha!


Working girl

Datum: 2011-01-07 || Tid: 16:29:09
Om 10 min bär det av mot Coopan för lite jobb sådär på fredagskvällen, samma sak imorn då jag jobbar till stängning. Hur ska jag ha tid att fixa till London? Min packning får nog bli plånboken. Det räcker väl, eller?

Förövrigt tycker jag att det är sjukt kallt ute! Jag tror att termometern ljuger när den säger +1 grad för jag höll på att frysa tårna av mig när jag och Jossi var ute och gick. Ser INTE fram emot att stå och vänta på tåget och bussen i denna kyla senare ikväll!


Där frös jag inte om tårna!

Ha en fin fredagskväll!

Jag kommer ihåg alla dagar med dig

Datum: 2011-01-07 || Tid: 15:06:32
Det spårar ju, hur fan ska vi ta oss till och från flyget? HAHA

Kom ihåg mig då

Datum: 2011-01-06 || Tid: 17:55:15

Fick en snilleblixt att jag skulle gå (?) till Lotta i snöyran idag. Kom fram med blöta strumpor, trött och halvt insnöad. Men jag fick mig lite dagsljus iallafall, väldbehövligt ändå liksom. Som tur var hade Tove bil och jag slapp igensnöade gångvägar hem.


Det var ju lite mer snö idag minsann.


You know just what to do

Datum: 2011-01-06 || Tid: 13:40:42

Ledig torsdag, sjukt skönt! Igår såg jag på Harry Potter på bio, den var faktiskt riktigt bra. Inte alls dålig som jag fick höra på träningen precis innan.

Snart snart snart, jag vet en sak som ska packas ner Majsan:


Paus

Datum: 2011-01-05 || Tid: 15:31:13
God eftermiddag på er! Klockan är nu halv fyra och det börjar redan bli mörkt.. om ni undrar liksom! Jag började min dag med frukost framför ett avsnitt OC, och det kändes precis som förr. Sedan, när klockan var ungefär halv tolv satte jag på datorn och började redigera bilderna från Egypten. Har suttit konstant och redigerat i 3 timmar och jag är bara klar med en dag!! Nu tog jag en välbehövlig paus med en banan och lite allmänt häng. Pappsen kom hem nyss också och han hade varit snäll och växla in lite pengar som jag och Jenny ska ha med oss till London (4 dagar kvaaar!).

Dessa två bilder får representera min dag:


Mhmmmm


Vinterjacka i 30 graders värme, varför inte?

Ha det fint!





One step closer

Datum: 2011-01-04 || Tid: 23:07:33
Ett steg närmare England nu, för nu är vi både incheckade på planet och har bokat transfer till hotellet. Nu är bara den stora frågan, ska vi packa kläder eller ska vi inte packa kläder? Den karamellen återstår att suga på. Jag längtar hur som sjukt mycket, det ska bli förjävla fint att åka iväg med Jensen på våran 3e utlandsresa tillsammans. Den 4e hoppas jag dock går till ett varmt land med en underbar strand där vi bara kan steka och dricka paraplydrinkar dagarna i ända!

Eller varför inte..:

eller..:

Håll utkik i världen!

Sov så gott!


Back in Sweden, back on track!

Datum: 2011-01-04 || Tid: 14:34:08
Hello kära vänner! Som Jenny sagt är jag nu hemkommen (sen typ en vecka tillbaka) från Egypten. Känns förjävligt om jag ska vara ärlig. Jag vill tillbaka till solen och värmen och bort från den här förbannade snön. Vi hade det i alla fall helt underbart där borta alla var så gott som friska hela tiden och vädret var kanon. Hotellet ska vi inte ens prata om, det var bäst! Anledningen till att jag inte kommit ur från mitt lilla skal förns nu är att efter att bara varit hemma en dag gick jag och blev sjuk. Så nyår spenderades i mjukiskläder hemma hos min moster där lill-Emil också var sjuk. Inget party med mina favorit J:n alltså! Nu är jag äntligen frisk igen och redo att ta mig an vardagen. Så here I am, back in Sweden, back on track! Jag tackar Jenny för hennes insats i bloggens värld. Jossi har ju inte gjort mycket för världen i den medans jag varit borta. Han är söt ändå som tur är! Kanske får vi se mer av Jensen här hädanefter?


Egypten för en och en halv vecka sen..

Nu tänkte jag dyka ner i mina 1500 bilder från mina två veckor i arabernas land och inte titta upp igen förns alla är färdigredigerade.. eller nja får se hur länge jag orkar. Vid fem kommer i alla fall Jenny över, då ska vi checka in oss på flyget till London och boka transfer. OM 5 DAGAR ÅKER VIIII!!!!


London för två och ett halvt år sen..

Puss och Kram



We dance to a song of heartbreak and hope.

Datum: 2011-01-02 || Tid: 15:20:01


Om exakt en vecka lever vi livet i London! Sjukt härligt!

RSS 2.0